Playa de Cofete

En 12 km lång naturstrand på Fuerteventura
En av Kanarieöarnas mest orörda och största stränder med minst urbanisering är en vanlig beskrivning. På den norra delen av halvön Jandía på södra Fuerteventura ligger Cofete – en fest för ögonen med oändlig vit sand och stormigt hav som ger en känsla av total frihet. Dess 12 kilometer, den i princip obefintliga bebyggelsen, frånvaron av asfalterade vägar och att det passar att besöka den i jeep eller en annan fyrhjulsdriven bil säger mycket om den här stranden. Ordet ”orörd” är helt enkelt till för stränder som dessa.
Bada vid Jandías berg
Det är inte helt lätt att ta sig till Cofete. Vägen består av jord och sten. Den är 8,5 km lång med vissa svåra partier som man klarar med lite skicklighet. Väl vid utsiktsplatsen utvidgar sig pupillerna inför de väldiga Jandíabergen, udden El Islote och den stormiga Atlanten, som man måste vara extra försiktig med. Efter att ha passerat en liten by, där det finns en restaurang, återstår bara att parkera bilen och njuta av timslånga promenader norr och söder ut. Den fantastiska stranden gör att det är värt att ta sig hit.
Length
12 km
Nudist zone
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
4
10
262
10045