Matas Blancas

En öde strand

För de resenärer som är ute efter absolut lugn är Playa de Matas Blancas, belägen på Fuerteventuras västkust, en isolerad plats för att koppla av, tack vare dess gyllene sand och turkosa vatten. Även om den största delen av denna strand utgörs av rullsten finns det en bit på den södra delen där man kan lägga ut sin handduk i sanden.

Perfekt för att windsurfa

För att ta sig till denna av windsurfare uppskattade strand, är det nödvändigt att köra mot Costa Calma och precis innan rondellen som har ett stort monument föreställande väderkvarnar, svänga av mot havet för att hitta grusvägen som tar oss till stranden.

Längd
1500 m
Todo el año
Viento
Lugnt vatten
Localidad
Costa Calma

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
4
9
262
10045