Gran Tarajal

Stadsstrand och äkta befolkning

Gran Tarajal är huvudorten i kommunen Tuineje, i det centrala/södra området på ön, och är känd för att ha Fuerteventuras bästa stadsstrand med mörk sand, mer än 1 km lång och utmärkt med den Blå flaggan. Den erbjuder en trevlig promenad utmed en magnifik strandaveny, där man kan njuta av den lokala gastronomin, som slutar i sporthamnen. Befolkningen i Gran Tarajal är den som mest härstammar från turistön och är känd för sin äkthet och kollektiva organisation, som ger form åt ortens dekoration genom stora väggmålningar eller organisation av intressanta event.

Event av intresse för turismen

Det är en bra ide att kolla upp datum innan man kommer hit då man varje år anordnar flera av Fuerteventuras intressantaste event. Bland annat utmärker sig, i september, Festival Internacional de Payasos TRAN (internationella clownfestivalen) TRAN Masoreta och Campeonato Internacional de Pesca de Altura (internationella mästerskapet i högfiske); i oktober, en live-representation av striderna i Tamasite och El Cuchillete, deklarerade vara av nationellt turistintresse; eller i november, musikfestivalen Arena Negra, bland andra.

Length
800 m
Accessible
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Solo en verano
Viento
Aguas tranquilas
Localidad
Gran Tarajal

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
4
9
262
262
10045