Las Playas

Ett ovanligt landskap i sydvästra El Hierro

El Monumento Natural de Las Playas skyddar ett av El Hierros ovanligaste landskap: det enorma gap som flera jordskred lämnade efter sig på den sydvästra kusten när en del av Kanarieöarnas yngsta ö rasade. Resultatet är en enorm amfiteater, 9 km lång och över 1000 m hög, som tittar ut mot havet och omger turismen genom att skapa en hemlig plats full av lugn. Sitt läge, långt från städer och byar, gör den till ett perfekt resmål för en lugn semester.

Utsikt över tornet Bonanza och Parador Nacional de Turismo

Utsikten i denna stora halvcirkelformade dal är imponerande, både från utsiktsplatserna Las Playas och Isora, båda på toppen, och från rullstenstränderna som de namnger. Mitt emot denna dal sticker det berömda tornet Roque de Bonanza upp ur havet, el vulkanisk uppstigning med minnesvärda former som är öns natursymbol. Vid havskanten ligger ett av Spaniens statliga lyxhotell, Parador Nacional de El Hierro. Denna lugna dal ligger knappt 10 min i bil från öns huvudhamn, La Estaca.

Public transport
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Valverde
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
7
9
262
10045