El Verodal

Stranden med röd vulkansand

Stranden El Verodal, på nordvästra El Hierro ligger i ett fantastiskt landskap i orten La Frontera. En unik skönhet, framför allt tack vare den rödfärgade vulkansanden, gör helt klart besöket värt. Emellertid så avråds det från bad på grund av de starka strömmarna. Hursomhelst är El Verodal en populär strand där man kan njuta av ett verkligen spektakulärt landskap i en vulkanmiljö omgivet av otroliga klippor och raviner. Lavaspåren från de senaste vulkanutbrotten på denna sidan av ön, vittnar om hur kraftiga de var.

Njuta av utsikten och naturen

Även om det avråds från bad och inte heller erbjuds några av de bekvämligheter som vanligtvis finns vid en turistort, är El Verodal utan tvekan värt ett besök för att njuta av denna ovanliga strand som skiljer sig så mycket från resten av ön. Beläget i nästan orörd miljö är det en perfekt plats för de som önskar vara i kontakt med naturen och njuta av en fantastisk utsikt. Precis som resten av ön, kännetecknas detta område av den branta kusten som skapar en fantastisk vy att njuta av under en perfekt dag.

Längd
150 m
Parking
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
HBTQ
Localidad
El Verodal
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
7
9
262
10045