Arenas Blancas

Den enda stranden med vit sand på El Hierro

Varför skulle de ge den ett annat namn när det som kännetecknar denna vik på 50 m är Parque Rural de Frontera, i sydväst. Det är den enda med vit sand på ön El Hierro, sanden kommer från blötdjurens skal som har kommit med havsströmmarna och eroderats av vågorna när de slår mot kustens vulkanklippor om och om igen. Trots dess form från bukt till öppet hav och en viss sjögång, är den inte farlig, den brukar vara en lugn strand, perfekt för badare, särskilt för de som vill ha lite intimitet.

En orörd vik för äventyrare

Playa Arenas Blancas är allt vad som förväntas av en orörd strand med svår tillgänglighet för de flesta då det inte går att åka kommunalt direkt hit. Denna exklusivitet beror troligtvis på att man måste parkera bilen en bit bort och promenera ned, eller om man har en 4x4 så kan man köra ned. Den är perfekt för resenärer som tycker om den vilda naturen utan att behöva service som strandbarer, de gör gärna i ordning sin egen picknick och tar med sitt avfall till närmsta soptunna. Som referens ligger sjukhuset på ön El Hierro 58 km bort i bil.

Längd
50 m
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Tacoronte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
7
9
262
10045