Skärmflygning i Izaña

Ett av de största flygområdena från Spaniens högsta topp

Izaña, på Teneriffas mitt, har allt som behövs. Det är därför det är ett av Spaniens största flygområden. Det är den högsta flygningen, har landets största höjdskillnad och är även ett av Europas största områden. Dess start ligger i nationalparken kring berget Teide, Spaniens högsta topp, och flygturen går från 2 200 till 0 meter över havet. De som svävar här har två underbara riktningar att välja på: en över Teneriffas norra sluttningar, och en över de södra.

Flygning som är perfekt både för experter och amatörer.

Den som väljer de norra sluttningarna kan beskåda den vackra Valle de La Orotava, Los Realejos och turiststråket Puerto de la Cruz, medan den som väljer att glida söderut kan njuta av en fantastisk utsikt över Arafo, Candelaria och Valle de Güímar. Det är ett perfekt område för skärmflygare, oavsett om man är expert eller amatör. Det rekommenderas starkt att lyfta från Izaña eftersom det är en lugn tur utan överraskningar och svag till måttlig vindstyrka.

Höjd
2.200 metros
Localidad
La Orotava

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Nunca dejes residuos de ningún tipo en el entorno, incluidas las colillas. Los restos de comida contribuyen a la proliferación de roedores y gatos asilvestrados que suponen una grave amenaza para la fauna.
  • Respeta a los animales, no los molestes ni los alimentes. Si ves algún ejemplar herido, puedes avisar en el teléfono de emergencias 112. Tampoco arranques flores o plantas.
  • No recojas ni te lleves piedras o cualquier otro elemento del medio natural. Tampoco lo modifiques amontonándolas para realizar las tristemente famosas “torres”.
  • No practiques actividades deportivas fuera de las áreas permitidas.
1
257
13
262
10045