Segla på öppet hav

Segla på öppet hav är att komma i kontakt med naturen, en unik upplevelsesom man upplever med de fem sinnena och som man njuter av till max i Kanarieöarnas vatten. Tack vara sitt geografiska läge och goda klimat, erbjuder Kanarieöarnas skärgård exceptionella förutsättningar för båtliv, välkända i hela världen sedan hundratals år tillbaka.

44:24
Título
El mar de los Alisios
Póster
DEC TEST video
DEC TEST video
Tipo
Ancho completo
00:00
Título
The trade wind seas
Vídeo
Póster
el mar de los alisios
el mar de los alisios
Tipo
Ancho completo
Contenido

Passadvindarna

De anses vara Atlantens motor, dessa vindar blåser i båtarnas segel sedan århundraden tillbaka, och driver dem framåt medan de seglar över oceanens vatten. Namnet kommer från den latinska stammen alis, som betyder slät, och klassificerar det mjuka och medelmåttiga hos den som blåser regelbundet men utan styrka. En perfekt vind för segling som gör det möjligt att njuta av lugna genomfarter med familjen eller till extremare platser där man kan känna hastigheten.

Contenido

En lång sjöfartstradition

Beroende på öegenskaperna har Kanarieöarna en lång sjöfartstradition på hundratals år. Skärgården har fött upp stora idrottsmän och i dess vatten har olympiska medaljörer formats tack vare öarnas moderna och kompletta installationer. 

Grenar som Finn, 470, Flying Dutchman, Soling, Tornado, Star, Laser eller latinsk segling har djup förankring i, och är en tradition på, öarna, därför finns det ett varierat utbud kvalificerade skolor och instruktörer för att lära och förbättra sin teknik.

Título

Njuta av Kanarieöarna från havet

Imagen
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Contenido

Viktigaste eventen

Majoriteten av sjöfartssporterna som utövas på Kanarieöarna backas upp av de respektive förbunden och därför är idrottseventen mycket vanliga. Skärgården anordnar prov som ARC (Atlantic Rally for Cruisers), Pokalen S.A.R. Princesa de Asturias eller andra nationella mästerskap.

Imagen
navegación - imagen tarjeta
navegación - imagen tarjeta