Segla på Kanarieöarna

På grund av sitt geografiska läge och sitt suveräna klimat erbjuder Kanarieöarna exceptionella förutsättningar för segling året runt, från attraktiva rutter mellan öar där man kan njuta av landskapet till krävande havssegling.

00:00
Título
Segla på Kanarieöarna
Vídeo
Póster
Navegar en las Islas Canarias
Navegar en las Islas Canarias
Tipo
Ancho completo
Contenido

Den konstanta kraften från passadvindarna, som betraktats som Atlantens motor sedan århundraden, är idealisk för segling när som helst på året, och gör det möjligt att njuta av allt från lugna seglatser till segling på öppna havet där man får uppleva total frihetskänsla.

Det exceptionella klimatet lockar dessutom till att lära känna öarna på djupet. En klar och molnfri himmel och mycket lite nederbörd, tack vare just passadvindarna och Azorernas anticyklon, ger soliga dagar med många timmars ljus, fler än någon annanstans i Europa.

Imagen
Landing navegación
Landing navegación
Contenido

En av de största fördelarna med att segla på Kanarieöarna är att avstånden mellan de åtta öarna inte är så stora, vilket innebär att man kan segla mellan dem på mindre än en dag.

Detta gör att man kan bekanta sig med alla öarna när som helst på året och njuta av öarnas varierande landskap, kultur och gastronomi.

Título

Hamnar och kategoritjänster

Imagen
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Contenido

Kanarieöarna har mer än 30 hamnar och marinor med kapacitet för båtar av alla längder. Här finns moderna och avancerade faciliteter som erbjuder ett brett utbud av tjänster för både båtar och besättning: skrovrengöring och reparationer, vakter, kranar, verkstäder och skolor, flera nautiska aktiviteter, rutter för att upptäcka öarna, restauranger för att äta på land, catering ombord osv.

Här finns en fullständig sammanfattning av marinor med blå flagg och all nödvändig information för att njuta av segling på Kanarieöarna.

Contenido

Segling på Kanarieöarna är dock mycket mer än bara att segla mellan öarna – här kommer man i kontakt med naturen i dess renaste form, en unik upplevelse för alla fem sinnen.

En variant som är nära besläktad med havssegling, långt från fastlandet och samtidigt attraktiv och krävande. Här utmanas vi ständigt att visa vår kompetens och uthållighet i havet samtidigt som vi njuter maximalt av öarnas vatten.

Contenido

Kanarieöarna är kända som ett mycket tryggt resmål som dessutom förespråkar miljövänlig turism. Kanarieöarna är utsatta när det gäller klimatförändringar och därför har turistsektorn ökat sitt engagemang för hållbarhet, med fokus på klimatneutralitet.

Mätning av koldioxidavtrycket, avkarbonisering, regenerering och skydd av ekosystem är några av åtgärderna för att uppnå nettonoll snarast möjligt, men definitivt senast år 2050.

Contenido

På grund av sin ökaraktär har Kanarieöarna en lång nautisk tradition som sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden. Många sjöfararfolk har lämnat spår längs kusterna på dessa öar, som är en naturlig port mellan Europa, Afrika och Amerika. Bevis på detta är influenserna av latinsegel på båtarna här.

Imagen
Landing navegación
Landing navegación
Contenido

Dessutom är flera stora idrottare födda på Kanarieöarna, och flera OS-medaljörer kommer härifrån tack vare de moderna och kompletta anläggningar som finns på öarna.

Contenido

Optimist, 420, 470, laser, 29er, Snipe och latinsegel har starka rötter och tradition på öarna, så här finns ett brett utbud av skolor med kvalificerade instruktörer där man kan lära sig och fullända sina färdigheter.

Contenido

Kanarieöarnas vatten är känt för att vara kristallklart och ha mycket god sikt. Ett riktigt paradis för dykning, med en vattentemperatur som varierar mellan 19 grader i genomsnitt på vintern och 25 på sommaren, vilket är ytterligare en bonus för seglarentusiaster.

Dessutom har Kanarieöarna tre marina reservat som skyddar dess flora och fauna: Marinreservatet kring ön La Graciosa och öarna norr om Lanzarote, marinreservatet kring La Punta de la Restinga-Mar de las Calmas på El Hierro och marinreservatet på ön La Palma.

En privilegierad miljö där man kan njuta av naturen och segla med de många olika sorters valdjur som har sin hemvist i området som sällskap. Delfiner, grindvalar, gråvalar, kaskelottvalar och fenvalar är några exempel på arter som man har möjlighet att se.

Título

Praktisk information

Imagen
Landing navegación
Landing navegación