SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Det stora äventyret tillsammans

På Kanarieöarna kan varje dag bli ett överraskande äventyr. Den frodiga växtligheten, stränderna, vulkanerna, sanddynerna, bergen och haven fulla av liv gör öarna till en utmärkt plats för familjeäventyr. Och tack vare den jämna temperaturen och de oändliga soldagarna kan man komma hit vilken årstid som helst när det är skollov.

Rid på en kamel över sanddynerna, åk båt och titta på valar, vandra i naturen, lek och ha kul hela dagen på stranden, upptäck stjärnorna – på Kanarieöarna finns oändligt många aktiviteter för att göra din resa till ett äventyr.
/
Underhållning
för stora och små
På Kanarieöarna finns ett brett utbud av nöjesområden och attraktioner där man kan ha roligt med familjen: botaniska trädgårdar för att titta på öarnas och andra exotiska platsers blommor, djurparker och akvarier där djurintresserade barn kan känna sig som kungar, vattenparker med hisnande höga vattenrutschbanor för dem som vågar och roliga vattenlekar för alla och många fler familjevänliga platser. Det är svårt att välja.
Djurparker
Nöjesparker
/
EN DAG PÅ
med familjen
Att tillbringa en dag på stranden med familjen är bland det roligaste som finns för alla barn. Lek oavbrutet i solen, dyk ner i vattnet, bygg ståtliga sandslott, njut av en smaskig glass i skuggan av en palm – de flesta stränderna på Kanarieöarna är perfekta för familjer, och många av dem har alla nödvändiga faciliteter som kan behövas, bland annat livräddningstjänst.
Barnvänliga stränder
/
Nya kunskaper
om naturen
Det bästa och roligaste sättet att uppleva det mångfaldiga och säregna landskapet på Kanarieöarna är att vandra på någon av alla dess leder. Det kan hela familjen göra. De här gamla vandringslederna passerar genom naturområden och rutter som är nästintill magiska och som ofta är korta. Därför är det väldigt enkelt och säkert att vandra på dem. Dessutom är öarnas rika natur och dess sevärdheter nästan alltid enkla att ta sig till.

De sju öarna har leder med en lagom krävande svårighetsgrad om man vill ta med sig familjens småttingar. Detta är bara ett par exempel:
/
Bekvämlighet och
lugn
Kanarieborna kallar varandra ”barnet mitt”, oavsett ålder. Det är inte svårt att bestämma sig för att resa med barnen till en plats där det bor sådana människor. Kanarieöarna anses dessutom vara bekväma och säkra resmål. Utöver alla hotell, lägenheter och turisttjänster är det även enkelt att åka hit eftersom området ligger inom EU. Öarna håller europeisk standard och tillhandahåller turisterna ett välutvecklat vårdsystem, bland annat en professionell och högst kompetent utryckningstjänst. Lokalinvånarnas kärlek till barn löser dessutom eventuellt trassel och hinder som skulle kunna förekomma.