Orienteringskarta Las Raíces

Orientering i skogarna på Tenerife

Vid en avfart från vägen La Esperanza som går till det majestätiska Teide, finns denna spektakulära skog med kanarietall (nordöstra Tenerife). I närheten finns La Laguna (världsarv) och den lilla orten La Esperanza, där besökaren erbjuds alla nödvändiga faciliteter. Kanarietallen är en inhemsk växt på öarna och som har en ovanlig beständighet mot eld och dessutom ett stort landskaps- och ekologiskt värde.

Område med kanarietall

Trots att det finns områden med tjock snorskog utgör den större delen av kartan en bekväm väg under tallar, en mängd upp- och nedförsbackar, branter och stenig mark. Kartan är omfattande och här finns det mycket tekniska områden och även ett omfattande vägnät vilket gör det möjligt att planera olika typer av träning beroende på mål och nivå. När dagen är slut kan du njuta på det angivna rekreationsområdet eller besöka den gamla stadskärnan i den närliggande staden La Laguna som erbjuder ett omfattande kulturutbud såväl som nattliv.

Parking
WC
Localidad
El Rosario
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Mapa Las Raíces orientación de Tenerife
jpg

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
1
257
13
262
10045