Orienteringskarta El Riachuelo

Orientering i Caldera de Taburiente

Efter ett obligatoriskt stopp på besökarcentret i nationalparken, Parque Nacional de la Caldera de Taburiente, och efter att njutit av utsikten från utsiktsplatsen Cumbrecita, börjar kartan från den rekommenderade punkten för att njuta av en dag med orientering genom den tjocka tallskogen som ligger norr om La Palma. Sedan fortsätter man några kilometer till El Paso där alla nödvändiga faciliteter finns.

La Palma och dess tallskogar

Denna karta erbjuder en varierad terräng och tekniska komponenter. En typisk tallskog som kännetecknas av den måttliga nivåskillnaden leder till öppna områden med låg växtlighet där det finns gamla jordbruksmurar, vattenverk och typiska traditionella vattningskomponenter. Denna sträcka kompletteras av ett besök på besökarcentret på Caldera de Taburiente. Där ges man möjlighet att förstå en del av de främsta naturkännetecknen på La Palma som var förutsättningar och formade befolkningens traditionella användning.

Parking
Localidad
El Paso
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Mapa El Riachuelo orientación de La Palma
jpg

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
5
257
13
262
10045