Stjärnskådning på berget Guajara

Stjärnskådning på Teneriffas tredje högsta berg

Berget Guajada ligger i nationalparken Teide på ön Teneriffa och är med sina 2 718 meter parkens högsta punkt och den tredje högsta punkten på Teneriffa. Man tar sig enkelt till foten av berget med bil, men det är något svårare att ta sig upp till toppen av Guajara. Besökare rekommenderas ha på sig lämpliga kläder och skor samt ha med sig mat och dryck. Det finns inga bekvämligheter i närheten men värdshuset Parador de Turismo ligger fem kilometer bort och El Portillo ligger fjorton kilometer bort.

En fantastisk stjärnuppvisning i väntan på gryningen

På berget Guajara kan man sova under bar himmel och gryningen bjuder på ett vackert ljus- och färgskådespel när solen bryter fram i horisonten. På natten kan man se stjärnbilden Cassiopeja med sin karaktäristiska W-form på himlavalvet. Till vänster om den ligger polstjärnan som visar vägen norrut. Till höger om Cassiopeja, åt öster, ser man en kvadratformad stjärnbild som rör sig över himlen under nattens gång. Det är Pegasus, den bevingade hästen från den grekiska mytologin.

Altitude
2.715 m
Protected sky
Starlight-reservat
Protected natural space
Localidad
Granadilla de Abona

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Stäng av bilens lampor. På så sätt hjälper du till att minimera himlens ljuskontaminering.
  • Om du befinner dig på en astronomisk utsiktsplats ska du respektera och vårda de olika elementen (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
  • Försök vara tyst eller viska. Så njuter man mer av upplevelsen.
1
10
262
10045