Stjärnskådning på Peñas del Chache

Nattvy utan ljusförorening från Lanzarotes högsta punkt

Utsiktsplatsen Peñas del Chache ligger norr om Haría och är den främsta referenspunkten när det gäller att betrakta skådespelet på Lanzarotes himlavalv. Utsiktsplatsen ligger på 670 meters höjd, vilket innebär att man befinner sig på Lanzarotes högsta punkt och långt borta från ljusföroreningar. Det är lätt att ta sig hit i bil och här finns även en parkering.

Storslagen panoramavy över Vintergatans stjärnhopar

Om man tittar söderut under månlösa sommarnätter från utsiktsplatsen Peñas del Cache får man en fantastisk vy över Vintergatan. Två stjärnbilder som är typiska för den här årstiden på det norra halvklotet utmärker sig: Skytten och Skorpionen. Stjärnan Antares, Skorpionens rödlysande stjärna, lyser särskilt starkt. Det är mycket lätt att känna igen de båda stjärnbilderna. Skytten liknar en tekanna och Skorpionen liknar djuret med samma namn. Med kikare får man en fantastisk vy över olika stjärnhopar i Vintergatan.

Altitude
670 m
Protected sky
Område med hög skärpa
Parking
Protected natural space
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Stäng av bilens lampor. På så sätt hjälper du till att minimera himlens ljuskontaminering.
  • Om du befinner dig på en astronomisk utsiktsplats ska du respektera och vårda de olika elementen (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
  • Försök vara tyst eller viska. Så njuter man mer av upplevelsen.
3
10
262
10045