Vulkanen San Antonio

Ett fönster mot universum på södra La Palma
Utsiktsplatsen på vulkanen San Antonio ligger på södra La Palma i området som är känt som Cumbre Vieja i Fuencaliente. Under dagen får man från den här utsiktsplatsen en fantastisk utsikt över kratern och vulkanens sluttningar och på natten förvandlas den till ett fönster mot universum. Den astronomiska utsiktsplatsen på vulkanen San Antonio ligger söder om det område där man kan se stjärnorna tydligast.
En utsiktsplats som har utformats för att lära känna solens rörelse
Designen och läget för den här utsiktsplatsen gör att man kan se solens rörelser och solnedgången i väst med hjälp av ett par markeringar som markerar årstidernas övergång. Här finns även en milstolpe som visar i vilken riktning polstjärnan finns och en planisfär som hjälp för att lokalisera stjärnbilderna Stora björnen och Cassiopeja. Utsiktsplatsen på vulkanen San Antonio ligger 633 meter över havet och här finns även ett besökscenter.
Altitude
600 m
Protected sky
Område med hög skärpa
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Stäng av bilens lampor. På så sätt hjälper du till att minimera himlens ljuskontaminering.
- Om du befinner dig på en astronomisk utsiktsplats ska du respektera och vårda de olika elementen (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Försök vara tyst eller viska. Så njuter man mer av upplevelsen.
5
10
262
10045