Stjärnskådning på utsiktsplatsen Sicasumbre

Utsiktsplats med stjärnkarta och solur

Utsiktsplatsen Sicasumbre ligger i Pájara på södra Fuerteventura och är en utmärkt plats för att observera himlavalvet. Här finns både parkering och informationsskyltar samt anvisningar om var stjärnbilderna finns och två olika sorters solur. För de verkliga fantasterna har man här satt upp stöd så att besökare kan installera sina egna teleskop och kameror. Glöm inte att ta med varma kläder.

Nattlig panoramavy över tre stjärnbilder: Jungfrun, Björnvaktaren och Korpen.

Från den astronomiska utsiktsplatsen Sicasumbre, som ligger cirka 300 meter över havet, kan man under nattens första timmar i början av våren relativt enkelt se en stjärna som sticker ut. Det är Spica – den ljusstarkaste stjärnan i stjärnbilden Jungfrun. Nära den hittar man stjärnbilden Björnvaktaren med Arcturus, som är dess ljusstarkaste stjärna, och till höger om Jungfrun ligger den lilla stjärnbilden Korpen som utmärker sig tack vare sin rombiska form.

Altitude
231 m
Protected sky
Område med hög skärpa
Protected natural space
Localidad
Pájara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Stäng av bilens lampor. På så sätt hjälper du till att minimera himlens ljuskontaminering.
- Om du befinner dig på en astronomisk utsiktsplats ska du respektera och vårda de olika elementen (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Försök vara tyst eller viska. Så njuter man mer av upplevelsen.
4
10
262
10045