Corona Forestals månlandskap

En häpnadsväckande vulkanisk plats på södra Teneriffa

De som fortfarande tvivlar på att naturen är den bästa konstnären måste besöka det här unika landskapet som gömmer sig på de högsta sluttningarna i bergen på södra Teneriffa. Månlandskapets konformade, stiliserade figurer bildar något som tillsammans påminner om en modernistisk katedral. Under flera tusen år har de mejslats ut av erosionen på en sluttning med flera tusen lutande lager med fin vulkanisk beigefärgad aska. Resultatet är ett häpnadsväckande skådespel som verkar taget från en annan planet, därav syftningen på månen.

Vilaflorleden till månlandskapet

Det enda sättet att ta sig till den här lilla gömda vrån bland de tallbeklädda sluttningarna är till fots längs en stig. Leden som är 13 kilometer lång (fram och tillbaka) har medelhög svårighetsgrad och börjar i bergsbyn Vilaflor. Vägen går genom naturliga kanarietallskogar längs flera hundra år gamla stenstigar. En klar dag kan man urskilja den södra kanten av Las Cañadas del Teide och nedanför, Teneriffas södra sluttning ner mot Atlanten. Från den här höjden ser det nästan ut som bergen på grannön Gran Canaria svävar över havet.

Höjd
1.364 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
1
10
262
10045