Barranco del Infierno

Vackert och ohämmat naturlandskap

Barranco del Infierno (helvetets ravin), ett namn det har fått för sin abrupta karaktär, är ett skyddat naturområde i orten Adeje på sydvästra Tenerife. Tillsammans med områdets raviner och klippor utgör detta det särskilda naturreservatet Barranco del Infierno, ett vackert och ohämmat naturlandskap med en stor biomångfald där det finns ett stort antal inhemska arter. Bland fåglarna utmärker sig örnar, korpar, falkar och gulnäbbad lira. Detta naturreservat har även viktiga arkeologiska lämningar och en oändlig mängd grottor med intressanta grottmålningar.

Bege sig in i ravinen och ta sig längs vandringsleden

Just nu är tillgången till vandringsleden i Barranco del Infierno begränsad till 300 personer per dag och därför måste man begära tillstånd i förväg. Det beror på att man vill bevara miljön och inte störa arterna som finns på denna fantastiska plats. I detta spektakulära naturområde kommer besökaren att upptäcka imponerande landskap längs rutten på cirka tre timmar som slutar vid ett fascinerande vattenfall på 200 meters höjd, vilket är en oförglömlig belöning vid denna rutts slut. För denna vandring rekommenderas det lämpliga skor och svala dagar.

Flora interest
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Adeje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
1
10
262
10045