Charco de los Clicos

En sjö inuti kratern till en vulkan på Lanzarote

På Lanzarotes västkust, nära Yaiza, finns ett mycket kontrastrikt landskap. Där skjuter kratern från en gammal vulkan upp ur Atlanten och bildar en sjö, Charco de los Clicos, som utsetts till naturreservat. Landskapets gröna färg, som kommer av algerna på botten, ger en spännande kontrast mot El Golfo-strandens svarta sand, belägen knappt 100 meter från sjön, och mot himlens och havets blå färg.

Ett vulkanlandskap vid havet för att koppla av

För att bättre beundra vyerna rekommenderar vi ett besök på El Golfo utsiktsplats, särskilt under dagens sista timmar, då lugnet och tystnaden faller över landskapet. En väg som går från parkeringen och utsiktsplatsen ned till stranden ger möjlighet att på nära håll uppleva Charco de los Clicos märkliga vulkanlandskap och solnedgången vid vattenbrynet.

Höjd
5 m
Trekking routes
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
3
10
262
10045