Isla de Lobos

Ta båten till sälarnas ö
En dagsutflykt till den lilla ön Isla de Lobos utlovar återhämtning och lugn, kristallklart vatten och ett otroligt vackert vulkanlanskap. Den här lilla ön, som fått sitt namn av sälarna som levde längs öns kust för inte så länge sedan, är knappt 4,5 kvadratmeter stor och 127 meter hög … och har inte en enda väg. Ön som ligger 15 minuter med båt från Fuerteventuras nordligaste del har unika landskaps- och naturvärden som gett den status som naturpark.
Snorkling och vandring på Isla de Lobos
Den som vill besöka öns kust, täckt av lavasten och vit sand, kan ta en liten färja från hamnen Corralejo på Fuerteventura. Från båtdäcket kan man beundra det klara turkosa vattnet, perfekt för snorkling, och börja se fram emot den färska fisken på den lilla lantgården Puertito de Lobos. Olika vandringsleder leder till La Montaña-calderans perfekta vulkankägla, den mysiga stranden La Calera och öns berömda fyr.
Höjd
25 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Recreation areas
Wildlife interest
Localidad
Islote de Lobos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
4
10
262
10045