Det heliga berget Tindaya

Det heliga och magiska berget på Fuerteventura
Berget Tindaya ligger på nordvästra Fuerteventura, väldigt nära La Oliva. Fuerteventuras urinvånare betraktade Tindaya som ett heligt berg och tillskrev det magiska egenskaper. Detta bekräftas av de mer än 300 ristningarna och fotavbildningarna, av stort arkeologiskt värde, som man hittat på berget. Detta avskilda berg på 400 meters höjd, skulpterat och märkt av tidens tand, sticker ut i Fuerteventura karga och platta landskap.
Tindayas vandringsleder och gåtfulla landskap
På Tindayas sydvästra krön finns en stig som låter besökaren upptäcka berget på nära håll och beundra dess vackra färger, även om hela landskapet som omger detta heliga berg utstrålar lugn och gåtfullhet. Vid bergets södra fot ligger en liten by med några butiker och restauranger som gör besöket till den här magiska platsen ännu trevligare.
Trekking routes
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
4
10
262
10045