Corralejo naturpark

Kanarieöarnas största dyner finns på Fuerteventura

Corralejo naturpark är den perfekta platsen för den som vill njuta av Fuerteventuras vackra ökenlandskap. Den här kustremsan på 2,5 gånger 10,5 kilometer på öns nordostliga del inrymmer två vitt skilda områden som står i vacker kontrast mot varandra. I norr, intill Corralejos turistkärna, ligger Kanarieöarnas största sanddyner, ett vidsträckt fält med vit sand intill Atlantens turkosa vatten. Det södra området är dess raka motsats: vulkanlandskap i ockragula och röda nyanser med skrovliga och dramatiska former.

Aktiviteter i Corralejo naturpark

Väg FV-1, som ansluter huvudstaden Puerto del Rosario, med byn Corralejo, passerar här. Bilen måste du dock lämna vid avsedd plats längs vägen innan du beträder parken till fots. För att njuta av Corralejos stränder behöver du handduk, vatten och solskydd, samt baddräkt om du inte är nudist. Och varför inte en drake. Om du verkligen vill insupa vulkanlandskapet drar du i stället på sig kängorna och vandrar de 300 meterna uppför vulkanen Montaña Roja. Glöm inte kameran så att du kan föreviga öarna Lanzarote och La Graciosa som reser sig ur havet.

Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
4
10
262
10045