Las Playas naturminne

Häpnadsväckande landskap på sydöstra El Hierro

Las Playas naturminne skyddar ett av de mest häpnadsväckande landskapen på ön El Hierro: den enorma fördjupning som uppstod till följd av en serie massiva jordskred på öns sydostkust, som kollapsade delar av Kanarieöarnas yngsta ö. Resultatet är en enorm nio kilometer lång och över tusen meter hög skådeplats som blickar ut över havet i ett avskilt och fridfullt hörn. Platsen ligger långt från städer och byar och är det perfekta resmålet för en lugn semester.

Vyer över Bonanzaklippan och Parador Nacional de Turismo

Vyerna över den halvcirkelformade dalen är obeskrivliga, både från de högt belägna utsiktsplatserna Las Playas och Isora, och från stenstränderna som gett platsen dess namn. Framför dalen reser sig den berömda Bonanzaklippan ur havet, ett vulkaniskt berg med associationsrika former som är öns naturliga symbol. Och vid havets rand ligger Parador Nacional de El Hierro, ett av Spaniens statligt ägda lyxhotell. Den här lugna dalen ligger knappt 10 minuter med bil från öns viktigaste hamn, La Estaca.

Höjd
285 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
7
10
262
10045