Charco Los Chochos

En fin badpöl med saltvatten

”Du får inte missa denna magiska plats i kommunen Los Silos. Vulkanutbrotten har skapat nyckfulla former som gett en fin saltvattenpöl där man kan bada och njuta av en mycket speciell omgivning. Badpölen Los Chochos, som ligger vid Charco de La Araña, har ett djup på ca två meter på det djupaste stället och har en stentrappa med räcke som underlättar tillgängligheten. Den passar för familjer med barn och är tillgänglig för bad hela året om, om bara havets förutsättningar är bra. Därifrån ser du Acantilados de La Culata och Teide molnfria dagar. Namnet kommer ifrån att bönderna lade bondbönorna i blöt i saltvatten för att få bort det beska från baljväxten som på öarna är känd som chocho”.

Parking
Solarium
Is accessible
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Los Silos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
- Husdjur är förbjudna i många av naturbassängerna. Kontrollera om de får följa med.
1
9
262
10045