Charco del Viento

Fyra naturliga pooler för alla åldrar

Om du tycker om att beundra lavaströmmar som omges av havet och bada i naturliga pooler så hittar du fyra pooler här. Charco del Viento är La Guanchas populäraste badområde och en av de mest välkända och lättillgängliga poolerna på norra Teneriffa. Trots att havet ibland tränger in kan man på den här vackra och färgrika platsen bada säkert i de olika områdena – en del består av sand och andra av klippor som båda är perfekta för att njuta av solen.

Utsikt över Teide och bananodlingar i närheten

Till skillnad från många andra naturliga pooler på Kanarieöarna är det relativt enkelt att ta sig till den här platsen. Ta vägen som leder till kommunen Icod de los Vinos och följ den asfalterade vägen, som är försedd med vägskyltar, genom typiska bananodlingar. Här finns en stor parkering och trappor som leder till en fyrdubbel skatt med en fantastisk vy över Teide.

Parking
Solarium
Kids zone
Sin vigilancia
Localidad
La Guancha

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
- Husdjur är förbjudna i många av naturbassängerna. Kontrollera om de får följa med.
1
9
262
10045