Los Charcones på Lanzarote

Orörda naturliga pooler på södra Lanzarote

Det finns inget som överträffar naturen som arkitekt. De orörda naturliga poolerna Los Charcones ligger på södra Lanzarote, fem minuter med bil från Playa Blanca. Här hittar man en samling pooler med olika storlek, djup och form som är en fröjd att se, till skillnad från det övergivna och ej färdigbyggda hotellet som ligger i området.

En av de vackraste poolområdena på Kanarieöarna

Trots kontrasten, eller kanske på grund av densamma, har Los Charcones allt man behöver för att koppla av och njuta av en god bok, ett gott sällskap eller kanske bara sitt eget sällskap. Med alltifrån pooler för avkoppling till dykområden finns det orörda naturliga pooler utspridda längs med den nästan två kilometer långa kusten från fyren Pechiguera. Man kan endast ta sig dit via stigar men vågorna från det öppna havet och vindarna gör det värt besväret.

Sin vigilancia
Viento
Lugnt vatten
HBTQ
¡Aviso!

Risk för att närma sig kusten, särskilt under dagar med starka vågor
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
- Husdjur är förbjudna i många av naturbassängerna. Kontrollera om de får följa med.
3
9
262
10045