Piscinas de Roque Prieto

En plats för att bada och koppla av på norra Gran Canaria

Vid de naturliga poolerna i Roque Prieto på norra Gran Canaria kan man verkligen koppla av från alla bekymmer. I det här hörnet nära Santa María de Guía ligger två pooler som är perfekta för att njuta av simturer i lugnt vatten på en kust som är känd för sina vågor. Man bör dock hålla ett vakande öga på havet. De här poolerna, som aldrig blir överfulla och som ligger långt bort från stadens brus, har områden som är mycket grunda och andra som är upp till tre meter djupa.

Rena och lugna vatten på Gran Canaria

Avskildheten innebär att platsen saknar vissa bekvämligheter, men det uppvägs av lugnet i det stilla havet som med jämna mellanrum fyller på nytt vatten i poolen. Det finns en stor solterrass, räcken och parkeringen ligger bara några minuters gångväg bort. Vattnet är så klart att du kan se alla detaljer på den klippiga bottnen, vilket gör det här till en favorit för alla som älskar naturliga pooler. Den ligger precis bredvid stora bananodlingar och är definitivt värd ett besök.

Parking
Solarium
Solo en verano
Oleaje fuerte
Localidad
Santa María de Guía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
- Husdjur är förbjudna i många av naturbassängerna. Kontrollera om de får följa med.
2
9
262
10045