Charco Azul på El Hierro

En naturlig pool som skulle kunna ha designats av César Manrique

Poolen utformades inte av den berömda kanariska konstnären César Manrique men det är ändå ett fantastiskt arbete. Charco Azul på El Hierro är en av de mest spektakulära badområdena på den minsta av Kanarieöarna. Området har formats av flytande lava och det här hörnet erbjuder inte bara behagliga bad i det turkosa vattnet, utan skyddar även mot det mäktiga och öronbedövande havet som kastar upp vitt skum längs med sidorna.

En lättillgänglig pool i ett vulkanområde

Den här orörda platsen ligger i El Golfo, en imponerande dal med en klippig kust, och är ett utmärkt exempel på vad lavaflöden kan åstadkomma. Man tar sig lätt hit till fots och här hittar man solterrasser av trä och en basaltisk båge. Här finns även dykplatser för de mer våghalsiga besökarna. Ta ett svalkande dopp, koppla av och samla extra energi på en plats som har designats av en talang som ingen konstnär kan mäta sig med – naturen.

Parking
Solarium
Sin vigilancia
Oleaje moderado
HBTQ
Localidad
Frontera
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
  • Husdjur är förbjudna i många av naturbassängerna. Kontrollera om de får följa med.
7
9
262
10045