Vilaflor de Chasna

En vacker by som ligger vid foten av Teide

Den vackra byn Vilaflor, som ligger på Teneriffas södra del och i anslutning till Teides nationalpark, är en stilla oas som är omgiven av lantliga landskap och tallskogar. Gatorna och husen visar på historien i den här delen av Teneriffa och byn ligger avsides från de bullriga turistcentren i söder. Naturminnena och kulturarven är väl värda ett besök.

En lantlig by på Teneriffa med kulturminnen och naturarv

I Vilaflor ligger mitt i naturparken Corona Forestal och här får man känslan av att befinna sig i en traditionell by på landet. Det visar vinrankorna prov på, från vilka man gör ett berömt vin som alla som kommer hit bör provsmaka. Den har ett rikt kulturarv, vilket Casa del Marqués och en gammal vattenkvarn är exempel på. Den har dessutom ett vackert naturarv som man kan ta sig till via olika vandringsleder. Leden till Pino Enano, med sin storslagna vy över byn, är ett exempel på en sådan vandringsled.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
10
262
10045