Tegueste historiska stadsdel

En by som har blivit kulturmärkt

Tegueste, som ligger på norra Teneriffa och nära staden La Laguna, har en historisk kulturmärkt stadsdel. Det är inte alla byar som kan skryta med den äran, men byggnads- och kulturminnena är ett bevis på att byn är värd titeln. Byn är belägen mellan raviner och ligger nära landsbygdsparken Anaga som är en av Teneriffas naturskatter. Numera är byn en förebild för vinturismen på Teneriffa och dess landskap har lockat till sig en uppsjö vinodlingar.

Besök vinkällare och ta reda på mer om Teguestes historia

Om man vill lära sig mer om den här pittoreska byns historia måste man fördjupa sig i vinturismen. Turistkontoret erbjuder utflykter där man får en inblick i traktens vinhistoria och besökarna tas till jordbruksområdena och vinkällarna där de kan provsmaka deras utsökta viner. Man måste dock boka i förväg. I Tegueste finns dessutom en mängd välskyltade leder som passerar de mest intressanta turistattraktionerna, till exempel torget La Aranita eller kultur- och etnograficentret Casa de los Zamoranos.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Tegueste

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
10
262
10045