San Juan de la Rambla historiska stadsdel

En av Teneriffas vackraste historiska stadsdelar

Vägen mot Teneriffas nordvästra region leder till en plats man inte får missa – San Juan de la Rambla. Här hittar man den naturliga poolen Charco de La Laja och i byns historiska centrum finns många kulturmärkta platser. Från det centralt belägna torget Rosario Oramas utgår stenbelagda gator, till exempel Alhóndiga, där man kan promenera under tiden som man njuter av en av Teneriffas vackraste stadskärnor.

Gå vilse bland gator med många kulturminnen

Den lokala historiska omgivningen är uppbyggd runt kyrkan San Juan Bautista som härrör från 1500-talet. Runt den byggde de första europeiska nybyggarna sina bostäder. Ett exempel på det är Oramas-huset vars framsida pryds av en vacker träbalkong med spjälverk. I byns centrum finns flera kulturminnen i form av stenhus med tegeltak och vackra balkonger i trä bevarade.

Historical heritage
Arv
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
San Juan de la Rambla

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045