Puerto de la Cruz historiska stadsdel

Ett av Kanarieöarnas äldsta turistmål

Puerto de la Cruz ligger på norra Teneriffa och blev i slutet av 1700-talet en av de första platserna för internationell turism. Här, i La Orotavas gamla hamnområde, ligger historiska platser som konsthallen Casa de la Aduana, torget Charco, strandpromenaden San Telmo och fiskeområdet La Ranilla. Mellan stränderna Martiánez och Jardín ligger poolerna Lago Martiánez, som konstnären César Manrique skapade 1977.

Det första resmålet för naturvetare som ville njuta av lugna semestrar

Puerto de La Cruz har en lång historia med framstående besökare som Humboldt och Berthelot samt världsberömda viner som till och med Shakespeare har citerat. Nu är det en lämplig plats om man vill ha en lugn semester. Här finns även ett stort utbud av affärer och en välrenommerad internationell gastronomi. Kulturvandringen omfattar en anglikansk kyrka och kyrkogård samt kyrkorna Peña de Francia och San Francisco.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Puerto de La Cruz

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045