Pueblo de El Sauzal

En pittoresk by med vackra vyer

Om det är något som gör byn El Sauzal unik, förutom de charmiga vrårna, är det panoramavyerna. Hela byn, som är belägen på norra Teneriffa på en klippa, är i sig en enorm utsiktsplats där man kan beundra en unik vy över Teide som övervakar La Orotava-dalen och Atlantens blå vatten. El Sauzal ligger utanför de största turistområdena och välkomnar dem som vill njuta av lugnet i en trivsam och lugn by.

En av de vackraste solnedgångarna på Teneriffa

Området runt torget San Pedro och kyrkan, som är den fjärde som byggdes på ön efter erövringen, är en bra utgångsplats för att njuta av El Sauzal. Inom några få meter hittar man parken Los Lavaderos som har fina utsiktsplatser och en liten trädgård med vatten och växter där man kan ta en paus från all jäkt. När det börjar skymma finns det inget bättre än att gå till någon av uteserveringarna eller caféerna och med en cocktail i handen låta sig fängslas av en storslagen solnedgång.

Historical heritage
Arv
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
El Sauzal

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045