Lantgården Taganana

En lantgård i hjärtat av landsbygdsparken Anaga

Lantgården Taganana är den mest tätbefolkade platsen i landsbygdsparken Anaga. Den ligger i det här värdefulla naturområdets södra del på nordöstra Teneriffa och det är inte bara landskapet som omger lantgården som är vackert, utan även den bevarade karaktären hos Teneriffas gamla byar. Den här lantgården är faktiskt en av de första bosättningarna som de spanska conquistadorerna byggde. Det som är framträdande i Taganana är de två historiskt värdefulla och kulturmärkta byggnaderna, kyrkan Nuestra Señora de las Nieves och kapellet Santa Catalina.

Kulturskatter på Teneriffa

Den rekommenderade vägen för att ta sig till lantgården är genom skogen Las Mercedes i det norra området, som är en av Europas äldsta skogar, och sedan korsa den slingrande vägen som leder nedför sluttningarna. I mitten av lantgården ligger torget Nuestra Señora de las Nieves som är ett lugnt område där byborna umgås i skuggan av de inhemska lagerträden. Tagananas etnografiska värde är tydligt i och med de utgrävda stenpressarna och den kända stadsdelen Portugal, som är en riktig kulturskatt.

Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
10
262
10045