Icod de los Vinos historiska stadsdel

Välstånd från odling och jordbruk

På norra Teneriffa ligger Icod de los Vinos som är ett exempel på en plats som har grundats och utvecklats genom att utnyttja odlingsmark och jordbruk. Staden var på 1500-talet känd för sina viner och har även ett sockerbruk som är viktigt för Teneriffa. 1798 brann delar av staden ner men byggdes omsorgsfullt upp igen för att man skulle kunna använda grönområdena. I den gamla stadsdelen ligger moderkyrkan San Marcos, torgen Lorenzo Cáceres och Pila samt klostret San Francisco.

Det tusenåriga drakblodsträdets by

En promenad genom Icod de los Vinos är inte fulländad förrän man har sett det berömda tusenåriga drakblodsträdet. Det är en unik växt för Kanarieöarna och andra öar i Makaronesien och uppskattas vara cirka åttahundra år gammal. I den historiska stadsdelen kan man, förutom att njuta av den traditionella arkitekturen, även avnjuta kaningryta med närodlad potatis och ett glas av regionens eget rödvin. Till efterrätt kan man gå till något av stadens bagerier som har de traditionella hemgjorda bakverken som kallas truchas, rosquetes och bizcochones.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Icod de Los Vinos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045