Garachicos historiska stadsdel

Teneriffas första hamn på 1400-talet

Garachico ligger på norra Teneriffa och här kan man uppleva Kanarieöarnas äldsta samhällen. Staden grundades i slutet av 1400-talet av en bankir från Genua, och hamnen var en viktig punkt i handelstrafiken mellan Europa och de spanska kolonierna i Amerika. Ett vulkanutbrott förstörde staden 1706. Nu består den av lugna stråk bland torg och gågator i närheten avhavet där man alltid har utsikt över det stora stenmonumentet Roque de Garachico.

Kulturmärkt stad och guldmedaljör i skön konst

Man kan uppleva Garachicos historia genom att promenera i den här mysiga historiska stadsdelen som är full av kulturmärkta 1500- och 1600-talsbyggnader. Det är en av Kanarieöarnas bäst bevarade historiska, konstnärliga och symboliska stadsdelar. Den kulturmärktes 1994 i kategorin historiska stadsdelar. Orten har även fått en guldmedalj i skön konst för sina konstnärliga skatter. Man kan fullborda besöket i Garachico genom att promenera bland naturlandskap som viken Caleta de Interián, vulkanen Chinyero och klippan La Culata.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Garachico

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045