El Palmar

En lantgård som doftar nymalet majsmjöl

El Palmar ligger på nordvästra Teneriffa i en bördig dal som den har fått sitt namn efter. Man skulle kunna säga att lantgården är landsbygdsparken Tenos ”huvudort” och härifrån kan man gå in i den gamla skogen Monte del Agua eller bestiga de höga klipporna Baracán eller Talavera. Inkomsterna kommer från jordbruket och hantverken av korgar och palmblad. Det är inte konstigt om man känner doften av nymalet majsmjöl. Det är ett mjöl som härstammar från ursprungsbefolkningen och som är gjort av rostad majs.

Arkitektur och tradition på nordvästra Teneriffa

Det finns mer som är viktigt än att bara vandra omkring i landsbygdsparken Teno. El Palmar har en egen karaktär. De små lanthusen ser ut att tynga ned jordbrukslandskapet, och restaurangerna serverar en mängd olika kanariska rätter. Lantgården har ett par viktiga byggnader, till exempel olika gods och kyrkan Nuestra Señora de la Consolación. En speciell tradition är dansuppvisningen Baile de las Libreas som har hållits varje år i slutet av september sedan 1600-talet.

Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045