Den historiska stadsdelen Santa Cruz de Tenerife

Flera hundra års historia i en av Kanarieöarnas två huvudstäder

Huvudstaden ligger på nordöstra Teneriffa där det fortfarande finns spår av den mer än 500 år långa historian. Den grundades den 3 maj 1494 av den framstående spanjoren Alonso Fernández de Lugo och blev direkt en viktig hamn i handelsrutten mellan Europa och kolonierna i Amerika. Tack vare templen och de historiska byggnaderna har de pittoreska områdena vid torgen Príncipe, Weyler, San Francisco och Candelaria bevarats.

En stor bukt på Teneriffa med kyrkor, marknader och historiska gator

Bukten vid Santa Cruz de Tenerife har behållit sin historiska hamnkaraktär tack vare de gamla byggnaderna, bland annat kyrkan Concepción och slottet Carta. Sedan början av 1900-talet ligger parken García Sanabria här och avgränsar stadsdelen El Toscal. Den kolonialpräglade marknaden Nuestra Señora de Áfricas lockar varje söndag många besökare genom sina populära antikviteter. På den populära gatan La Noria ligger traditionella krogar och platser där några av gatuorkestrarna på karnevalen i Teneriffas huvudstad spelar.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
10
262
10045