Buenavista

En vacker by som ligger vid bergets fot

Buenavista är den sista byn på norra Teneriffa. Man kan ta sig hit med bil, men bortom samhället ser man bara det stora Tenomassivet. Den här norrbelägna byn ligger vid foten av bergsmassivet, men charmen ligger inte bara i det storslagna landskapet som omger den. Den har blivit kulturmärkt tack vare de gamla gatorna och de många exemplen på små traditionella hus som blandar de olika stilar som conquistadorerna förde med sig.

En promenad genom gamla gator och torg

Den första platsen som bör besökas är kyrkan och torget Remedios som är bybornas samlingspunkt. Runtomkring reser sig byggnader från 1500- och 1600-talen som har renoverats med omsorg och som bildar en stadskärna med en egen stil. På de största gatorna finns små tegelhus, som El Chorro, och vid gatornas slut hittar man de gamla tvätthoarna som har ett stort etnografiskt värde. Har man väl kommit hit får man inte missa ett besök på det prisbelönta bageriet El Aderno.

Historical heritage
Arv
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045