Santa Cruz de La Palmas historiska stadsdel

En gammal hamn, religiösa byggnader och balkonger i snidat trä

Santa Cruz på östra La Palma är öns huvudstad och det är en historisk stad med ett rikt kulturarv. Den grundades den 3 maj 1493 av den framstående Alonso Fernández de Lugo och var en viktig hamn i rutten mellan Europa och kolonierna i Amerika. Stadens glansperiod inträffade på 1500-talet när den blev Europas tredje största hamnstad efter Amberes och Sevilla. I staden finns byggnads- och kulturminnen med kyrkor som har ett stort utbud av flamländsk religiös konst och unika balkonger i snidat trä som vetter mot havet.

Stengator bland flamländska altartavlor, ett ömuseum och teaterbyggnader

Då Santa Cruz de La Palma var det första koloniala högsätet tog spanjorerna med sig skatter hit från kolonierna i Amerika. Staden har fortfarande många byggnadsminnen, bland annat koloniala adelshus som ligger bland stadens stengator. Det här lugna området har flera kulturmärkta byggnader, bland annat ömuseet Museo Histórico Insular som har en anmärkningsvärd samling konstverk och målningar. Dessutom ligger teaterbyggnaderna Chico och Circo de Marte här.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Santa Cruz de La Palma

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
5
9
262
10045