San Andrés

Den mest pittoreska byn på norra La Palma

Den som vill besöka byn San Andrés på nordöstra La Palma måste ta sig över Spaniens största bågbro med en enda båge. När du har tagit dig över den kommer du till en av öns mest pittoreska byar. Under århundraden var den regionens huvudort, vilket man kan se på de mycket gamla husen som tillhörde rika köpmän. Fasaderna som finns omkring renässanskyrkan Nuestra Señora de Montserrat visar upp dekorativa reliefer och balkonger som vetter mot Atlanten.

Stenlagda gator och promenadstråk ända till kusten

Här har man alltid havet inom synhåll och San Andrés stenbelagda gator ser likadana ut nu som för hundratals år sedan och husen med stora panoramafönster är mycket uppskattade. Byns centrum rör sig runt kyrkan Nuestra Señora de Montserrat och det vackra torget med samma namn. Det är en nästintill unik omgivning. Det närliggande torget Alameda är en tillflyktsort för sinnena, och om man vill promenera ända till kusten kan man gå längs med strandpromenaden som leder till den naturliga poolen Charco Azul och ta sig ett välförtjänt dopp.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Localidad
San Andrés y Sauces

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
5
9
262
10045