Lantgården La Tosca

En pittoresk lantgård i en skog av kanariska drakblodsträd

La Tosca är en mycket speciell lantgård som ligger nära Barlovento på norra La Palma. Den ligger mitt i en drakblodsträdsskog som har ett av Kanarieöarnas största bestånd av det här inhemska trädet. La Tosca, med sina knappa tjugo invånare, omges av odlingsmark och av de här mystiska träden som ända sedan medeltiden har uppmärksammats av européerna som hittade på massvis med sägner om dem.

En promenad till lanthusen i La Tosca

Men förutom sägnerna berättar historien att invånarna i La Tosca och lantgårdarna i närheten använde bladens fibrer för att göra rep. På så sätt har den här lilla orten kunnat leva på omgivningens naturresurser. Från den närliggande byn Barlovento kan man åka på en vacker utflykt till den här skaran traditionella stenhus och få se fantastiska vyer från den klippiga kusten som ligger i närheten.

Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Barlovento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
5
9
262
10045