Den historiska stadsdelen Los Llanos de Aridane

Kanarisk stil med en historia bland jordbruk och turism

Los Llanos de Aridane ligger på västra La Palma och är öns ekonomiska huvudstad tack vare dess framträdande roll inom områden som jordbruk och turism. Staden sträcker sig från torget España, där det växer ett par lagerträd som anses vara de äldsta på Kanarieöarna, till kyrkan Remedios. Bakom den ligger det lilla torget Chica där det står en snidad stenfontän. Högst upp i stadsdelen ligger gatorna Fernández Taño och Calvo Sotelo där det står traditionella kanariska pittoreska låghus.

Torget Glorieta sammanfattar öns traditioner

I stadens södra del ligger saluhallen och dess vackra torg med lagerträd. Här ligger även en busstation, så att man enkelt kan ta en tur till stadsdelen Las Manchas och se torget Glorieta som är ett konstverk av konstnären Luis Morera från La Palma. Man kan även välja att promenera på slätten Argual, som är en gammal bananplantage, där det varje söndag är marknad med hantverk och antikviteter. Det är även värt att besöka glasblåsningsateljén som ligger på hörnet.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Los llanos de Aridane

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
5
9
262
10045