Terors historiska stadsdel

En stad som föddes vid Virgen del Pino

Orten Teror ligger i norra regionen på Gran Canaria och är en av de sju Kanarieöarnas äldsta befolkade orter. Teror grundades efter Virgen del Pinos uppenbarelse år 1481 och utropades till en helig ort i slutet av 1500-talet. Stadsdelen har ett rikt religiöst arv som omfattar en basilika, ett kloster och adelshus. Gatan Real de la Plaza har varit den här platsens samhälls- och handelscenter i 500 år.

Söndagspromenader bland traditionella bagerier och den berömda korven

Teror är omtyckt för sina bagerier och har en starkt rotad tradition av traditionella bakverk på Gran Canaria. I klostret Císter kan man köpa den populära bredbara chorizon och de lokala bakverken som kallas mantecados, truchas, mazapanes och roscos de anís. På godset Osorio kan man få guidade turer i naturen. Varje söndagsmorgon livas byns centrala torg upp av en marknad. Här kan man välja bland många olika lokala produkter, smycken samt hantverk av trä och textilier.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Teror

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045