Teldes historiska stadsdel

Upptäck Gran Canarias äldsta stad

Telde ligger på östra Gran Canaria i närheten av fler än hundra arkeologiska fyndområden från tiden innan spanjorerna kom hit. Den här staden har ett rikt arv som har vävts ihop med altartavlor, vackra färgglada kolonialhus med stora balkongrader och underbara smala stengator. Hjärtat i öns äldsta stad är full av små kungadömen med sina egna kyrkor och torg, som trivsamt ligger i skuggan av de ståtliga träden. I det historiska Telde gömmer sig en överraskning vid varje krök.

Besök kyrkan San Juan Bautista och museet Museo León y Castillo

Teldes skönhet ligger i stadsdelarna. Skönheten i skyddshelgonet San Juans lilla och friherrliga stadsdel ligger i adelshusen, torget och kyrkan San Juan Bautistas lysande flamländska altartavlor. Efter att ha sett museet Casa Museo León y Castillo och kyrkan San Pedro Mártir kommer man till stadsdelen San Francisco. I den lugna och pittoreska staden finns sevärdheter som gatan Altozano, fyndområdet med Baladeros grottor från ursprungsbefolkningens tid och den gamla akvedukten med samma namn. Allt det här är en riktig symbol för staden. Avslutningsvis bör man även besöka stadsdelen San Gregorio och dess madonna Virgen de los Dolores.

Typ
Gamla stadskärnan
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Telde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045