Lantgården Temisas

En omgivning som har utsetts till en symbolisk lantgård för Kanarieöarna

Temisas är ett litet landsbygdsområde på sydöstra Gran Canaria och ligger mycket nära byn Agüimes. Den här berömda lantgården kännetecknas av att ha en enkel och egen arkitektur som består av låga hus med murstensväggar som är blekta med gips eller kalk och arabiska tegelpannor samt två- eller fyrsidiga sluttande tak. Temisas har ett intressant kulturarv som har gjort att Kanarieöarnas regionala regering har utsett byn till en symbolisk lantgård för Kanarieöarna.

Jungfruoljan Caserío de Temisas

Det är inte bara de mysiga vitrappade husen som gör Temisas till en mysig lantgård att besöka. Även landskapet som omger den är intressant eftersom den inhemska kanariska palmen växer här. Något som Temisas är mycket känt för är sina olivlundar som är unika för Kanarieöarna och som man utvinner en utmärkt olivolja från. På lantgården finns olivpressar från 1500-talet, och i dag kommer många olivodlare till områdets olivoljepressar för att tillverka den unika jungfruoljan som kallas Caserío de Temisas.

Restoration
Touristic info
Localidad
Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045