Ingenios historiska stadsdel

En stad som föddes ur sockerröret

Ingenio ligger i den sydöstra regionen på Gran Canaria och fick ett ekonomiskt uppsving under 1500-talet tack vare det framgångsrika jordbruket. Odlingen av sockerrör låg bakom utvecklingen vilket gjorde det lättare att betala dåtidens avgift till grannorten Agüimes. I dag har orten två historiska områden: den gamla stadsdelen vid torget Candelaria och stadsdelen Carrizal där kyrkan Virgen del Buen Suceso ligger.

Jordbruk bland rika naturområden som är värda ett besök

Orten Ingenio ligger bland vattendrag, jordbruksgods och vassruggen och präglas mycket av de tre närliggande ståtliga naturminnen som finns på Gran Canaria: bergen Guayadeque och Draguillo samt naturreservatet Caldera de los Marteles. Mitt i den här gamla stadsdelen, där flera hus i traditionell kanarisk stilstår kvar, ligger parken Néstor Álamo. Hit kan man komma och titta på Kanarieöarnas högsta palm som är ca 30 meter hög.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Ingenio

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045