Historisk stadsdel i Vegueta

Platsen där Las Palmas de Gran Canaria föddes

Vegueta ligger i den södra delen av Gran Canarias huvudstad och utvecklades till Las Palmas kärna i slutet av 1400-talet. På torgen hittar man historiska byggnader som Columbus hus, katedralen Santa Ana, museet Museo Canario, kulturcentret Gabinete Literario, stadshuset och konsthallen Centro Atlántico de Arte Moderno. Det stora affärsutbudet i stadens gamla stadsdel sträcker sig från saluhallen, som byggdes 1856, och fortsätter längs shoppinggatan Triana.

En stadsdel med kultur och nöjen

Intill den gamla kanalen Guiniguada och mittemot teatern Teatro Pérez Galdós , som har fått sitt namn efter en berömd person från Vegueta, ligger en mängd stenlagda gator bland pittoreska små skrymslen. Här kan man göra en historiepräglad utflykt bland byggnader från sengotisk tid och renässansen. Efter promenaden kan man ta en paus på någon av uteserveringarna i närheten av de historiska byggnaderna.

Typ
Gamla stadskärnan
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045