Firgas historiska stadsdel

Ett vattenfall mitt i en historisk stadskärna

På norra Gran Canaria ligger Firgas som är en liten by full av charm. Vattnet har varit en viktig del i byns historia, vilket det trettio meter höga konstgjorda vattenfallet som rinner nedför Paseo de Gran Canaria visar på. För den som besöker byn gör den lilla och välvårdade stadskärnan det till ett rent nöje att promenera på gatorna.

Vackra vyer över norra Gran Canaria och pittoreska gator

Byns centrum utgörs av torget och kyrkan San Roque. Från utsiktsplatsen får man en av de bästa vyerna över Atlanten och över hela norra Gran Canaria. Den gamla vattenkvarnen, som är den äldsta av dem som fortfarande används på Kanarieöarna, har restaurerats så att besökarna kan njuta av den. Och om promenaden bland gamla hus och kakeldekorerade gator gör dig hungrig kan du avnjuta utmärkt grillat kött på många av de grillrestauranger som finns i byn.

Historical heritage
Arv
Typ
Gamla stadskärnan
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Firgas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045