El Carrizal de Tejeda

Lantgård med hantverkstradition på Gran Canaria

Den här lantgården mitt i Gran Canarias bergsområden har fått sitt namn efter platsens alla olika sorters vass. Förr i tiden var lantgården El Carrizal känd för sitt hantverk av vassrör som användes till tak och hyddor. I dag används bladen fortfarande för att tillverka korgar och kvastar. Den här lilla lantgården, som omges av den underbara floddalen Tejedas landskap, är härligt pittoresk tack vare de vitrappade husen med tegeltak som nästan hänger på klippan.

Ett drömlandskap i Tejeda

Det bästa sättet att ta sig till El Carrizal de Tejeda är via vägen som går förbi dammarna så att man kan njuta av det spektakulära landskapet. Väl inne i byn bör man besöka det gamla kapellet San José och titta på de gamla helgonbilderna. Den här lantgården är en plats där många vandrare passerar för att komma till Tejedas geologiska landskap. I baren kan man njuta av en kall dryck i väntan på den vackra solnedgången. Skymningen faller långt ned bland klipporna och bakom horisonten vid grannön Teneriffa.

Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045